Info cadastru

Ce este cadastrul? Cadastrul reprezinta un sistem unitar si obligatoriu de evidenta si inventariere sistematica a bunurilor imobile de pe teritoriul intregii tari, din puncte de vedere cantitativ, calitativ si juridic, indiferent de destinatia lor si de proprietar, prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea si reprezentarea lor in registre si pe harti si planuri cadastrale.

In ce scop se realizeaza? Lucrarile de cadastru se excuta cu scopul de a pune la dispozitia celor interesati, in orice moment, date reale si complete referitoare la bunurile imobile pentru a contribui la: reglementarea situatiei juridice a bunurilor imobile si inscrierea lor in cartea funciara in vederea realizarii publicitatii imobiliare, creearea unei baza juste pentru stabilirea impozitului fiscal, identificarea juridica a resurselor funciare, furnizarea elementelor necesare pentru intocmirea studiilor si proiectelor privind sistematizarea teritoriului si a localitatilor, precum si pentru alegerea diferitelor obiective industriale si social-culturale.

De ce este atat de important? Importanta cadastrului consta in faptul ca acesta furnizeaza date reale privitoare la bunurile imobile (pozitie, marime, folosinta, proprietar) necesare in toate ramurile economiei nationale. De asemenea reprezinta un instrument deosebit de important, pentru ca furnizeaza documentele care dau siguranta tranzactiilor care au loc pe piata bunurilor imobile.

Contact

Adresa: B-dul Carol I, nr.94, Bloc R148, Parter, Ap.3, Campina, 105600

Tel: 0244 376 422
        0729 913 674
        0729 897 567
        0724 297 119

E-mail: office@cadastrucampina.ro

Yahoo status facebook
Voi fi contactat: